DE CATALAANSE
OMGEVING

De eindeloze stranden
van de Costa Brava

Vanuit het vliegtuig kunt u al zien dat de bergen hier meteen in de Middellandse zee uitmonden. Geen strandgebied in Spanje is daardoor zo aantrekkelijk en gevarieerd als de Costa Brava. Het fraaie kustpad voert u langs alle mooie plekjes.

De driehoek van Dali

Wie Dalì zegt, zegt Spanje. Maar hij was Catalaan, hier vlakbij uit Figueres, en bewoonde een fantastisch huis in Cadaques. Zijn ontwikkeling is niet los te zien van het landschap waar hij zijn leven lang naar is teruggekeerd omdat het de bron van zijn talent was.

Girona

Girona is de oude, sjieke, stijlvolle stad aan de rivier de Onyar. Een stad die historie ademt en waarin je heerlijk door de stegen en langs de trappen kunt dwalen tot je neerstrijkt op één van de vele terrasjes op een intiem plein of zomaar, ergens in een vergeten hoekje.

Barcelona

Barcelona is een gelukkige mengeling van de grootstedelijkheid van New York, de intimiteit van Amsterdam en het strandleven van Cannes. Het is een plek met letterlijk voor elk wat wils.

Besalù

Als je naar Besalù rijdt ga je echt een stuk terug in de geschiedenis. Het stadje ligt schilderachtig aan de rivier en als je genoeg van het dwalen hebt ga je er aan de groene oever op een bankje onder een boom zitten.

Banyoles

Banyoles is vanouds een kuuroord aan een heerlijk meer op de grens van de bergen. Het water biedt vele mogelijkgheden, en je loopt zó de natuur in om daarna op een terras aan de oever uit te rusten.

De Garrotxa

Wie weleens de fantasie heeft gehad om eens dagenlang ongestoord te kunnen wandelen in een landschap dat op iedere hoek een verrassing in petto heeft, zegt La Garrotxa.

Foto's: Conny Meslier, Inez del Prado, Arxiu d'Imatges PTCBG | Artwork: Sylvan Steenbrink