Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Maria Goos, Masterclass Schrijven, onder de Spaanse zon (vol)

oktober 22, 2023 - oktober 27, 2023

- €895,

123olé is de prachtige B&B van Debbie de Jong in Girona, Noord Spanje.
Ik (Maria) kom hier al jaren met familie en of vrienden. Soms volg ik er een kookcursus en soms geef ik er een cursus schrijven.
En dit jaar gaat dat weer gebeuren.
In oktober, als het meestal zacht en prachtig weer is in Girona, geef ik een vijfdaagse schrijfcursus voor iedereen die iets wil leren over het maken van karakters, het schrijven van dialogen en het vormen van een structuur van een toneelstuk, een serie of een film.
De lessen beginnen na het ontbijt en zijn dan klassikaal. Dat wil zeggen dat ik naar ieders behoefte zal vertellen over hoe een toneelstuk, film of serie tot stand komt. Waar begin je? Hoe maak je interessante karakters? Wat maakt het verschil tussen een goede en een slechte dialoog? Hoe breng je structuur aan?
Na de lunch gaan we stijloefeningen doen. Het is fijn als je al een idee hebt waar je over wil schrijven, of als je al met iets bezig bent, maar het is niet noodzakelijk. We schrijven korte scenes die we gezamenlijk bespreken. Daarna is er nog tijd om zelfstandig door te werken.
In dezelfde week geeft Loes Luca een acteercursus. Wat zou het leuk zijn als de schrijvers in deze week hun scenes gespeeld zien worden door de cursisten bij Loes. Dat moet lukken!
Ik werk met maximaal twaalf cursisten zodat er voor iedereen alle tijd en ruimte is waardoor het niet uitmaakt of je veel of geen ervaring hebt met schrijven.
Er zijn al behoorlijk wat verrassingen geweest in de afgelopen jaren dat ik een cursus gaf. Mensen die nog nooit hadden geschreven bleken in staat om met scenes iedereen tot tranen te brengen, en de vriendinnen Maaike en Alexa zijn na de cursus door blijven schrijven en daar is een toneelstuk uitgekomen dat onlangs in premiere ging: Check ‘De keukenkampioen.’ Het is een groot succes in het noorden van het land.
Tijdens de cursus gebeurt er altijd van alles. Mensen ontdekken hoe fijn het is om te schrijven, ook als het nooit wordt opgevoerd.

Inclusief: 5 overnachtingen met ontbijt (gedeelde kamer, of met toeslag 1pers.) 6 diners, 6 lunch. Exclusief vlucht naar en vervoer in Spanje. Adviesvlucht Amsterdam naar Gerona met Transavia 22/10 avondvlucht en retour 27/10 avondvlucht. Extra nachten aan voor of achterkant a € 65pppn

Details

Start:
oktober 22, 2023
End:
oktober 27, 2023
Cost:
€895,

Details

Start:
oktober 22, 2023
End:
oktober 27, 2023
Cost:
€895,