Loading Events

« All Events

De Kunst van Nuchter Leven Re-Treat

mei 2 - mei 6

- €848,

Een midweek verdieping en verwennerij

In De Kunst van Nuchter Leven draait alles om het in contact zijn met essentie, true nature of welk woord voor jou het beste past wanneer je ‘dichtbij jezelf’ bent. Wanneer je stopt met drinken of stopt met een andere (verslavende) gewoonte kan het behoorlijk wennen zijn aan deze nieuwe manier van leven. Na een paar weken ben je vaak niet meer zo bezig met het stoppen en dringen andere vragen zich op.

Tijdens deze ontspannen midweek werk je met een eigen levensvraag of met een persoonlijk dilemma. Jouw thema kan over alles gaan, dus ook over alcohol. Misschien vraag je je af waarom je nog steeds naar alcohol verlangt, mogelijk ben je op zoek naar nieuwe betekenis in het leven. Het kan ook gaan over hele andere zaken. Misschien heb je een vraag over je werk, over wonen of een relatie of houdt de opvoeding van de kinderen je bezig.  Jouw vraag gaan we in het eerste dagdeel vaststellen dus die hoef je nu nog niet superhelder te hebben.

Tijdens de Re-Treat is er dagelijks een blok met theorie en de toepassing daarvan. We werken met materiaal en werkvormen uit de Transactionele Analyse en Psychosynthese. Soms in 2-tallen, soms alleen en in stilte, soms in de groep.

Daarnaast zijn er momenten voor reflectie in verschillende werkvormen. We leren jullie deze vormen zodat je er na de week zelf mee verder kunt. Denk aan de inquiry volgens Almaas en de dialoog.
Buiten deze programma onderdelen is er veel ruimte voor ontspanning. Om op jezelf te zijn of juist met een ander. Zwemmen in het zwembad, misschien een middag naar zee, wandelen, een dutje in de tuin of boek je een massage.
Om beter te kunnen voelen en scherper te kunnen waarnemen zullen we  je soms vragen om in stilte te zijn.
Je ziet: het programma is heel divers en je persoonlijke proces is leidend.
Inclusief 4 overnachtingen, 4 lunch en 4 diner, start 2/5 16 en einde 6/5 na de lunch
Exclusief vervoer naar en in Spanje

Details

Start:
mei 2
End:
mei 6
Cost:
€848,
Website:
www.petramoes.nl/retreat

Organizer

Details

Start:
mei 2
End:
mei 6
Cost:
€848,
Website:
www.petramoes.nl/retreat

Organizer